Podotherapeutische zolen

Maakwijze

Ik beschik over de unieke mogelijkheid om de zolen met een 3-D CADCAM systeem te vervaardigen. Met het CADCAM systeem maak ik eerst een digitale scan van uw voeten. Het voordeel daarvan is dat de welvingen van de steunzolen exact de contouren van uw voeten volgen. Hierdoor kan ik zeer nauwkeurig de hoogtes afstemmen voor een optimale stand van de voeten en voetafwikkeling. Bovendien zijn de steunzolen dynamisch van aard. Dat wil zeggen dat ze rekening houden met de verandering van uw voetvorm en voetfunctie tijdens het lopen. Ik hou daarbij altijd rekening met de beschikbare ruimte van uw schoeisel. Nadat ik met software de design van de steunzolen verricht heb, slijpt een freesmachine de zolen uit. Het materiaal bestaat uit diverse typen duurzame kunststof. Het gehele proces van meten en vervaardigen van de steunzolen is gedigitaliseerd en geautomatiseerd. Een bijkomend voordeel is dat de steunzolen sneller klaar zijn!

Onderhoud en gebruik


Gebruik:

  • Zorg voor een zo vlak mogelijk bodem in uw schoenen. Haal daarbij uit de schoenen de standaard inlegzolen en eventueel lijmresten.
  • Het is normaal als u moet wennen aan de steunzolen. Het dragen ervan kunt u het beste geleidelijk aan opvoeren. Bijvoorbeeld een halve dag de eerste week en als dat goed gaat kunt u vanaf de 2e week de zolen de hele dag dragen.
  • Mocht u binnen 2 weken nog steeds niet aan de steunzolen kunnen wennen, irriteren ze of veroorzaken ze pijnklachten, legt u zich er dan niet bij neer! Vaak is een kleine correctie al afdoende. Neem dan contact met me op voor een afspraak.
  • Uw klachten hebben tijd nodig om te herstellen. Afhankelijk van de ernst duurt het gemiddeld 5 tot 7 weken voor 75% klachtenvermindering.
  • Bij aanhoudende klachten kunt u uiteraard de controleafspraak vervroegen!

Onderhoud:

  • Haal de steunzolen dagelijks uit de schoenen om ze te laten drogen. Leg de steunzolen nooit op de verwarming of dicht bij een warmtebron.
  • De steunzolen kan u met een vochtige doek afnemen.
  • Indien de schoenen ‘kraken’, strooi dan een dun laagje talkpoeder in de schoen onder de steunzool.
  • In enkele gevallen kan de afdeklaag loslaten. Dat is gemakkelijk, kosteloos en ter plekke te verhelpen. Neem dan contact met me op.
  • Een jaarlijkse controle is raadzaam. De zolen behouden hun kwaliteit ongeveer 1 jaar, waarna het therapie-effect gestaag afneemt . U ontvangt hierover automatisch schriftelijk een uitnodiging.

Garantie

Steunzolen zijn een therapeutisch hulpmiddel. Zodoende kan ik geen garantie geven op het resultaat van de therapie. Er is wél sprake van een inspanningsverplichting, omdat ik mijn uiterste best doe om u met uw klachten te helpen (zie betalings- en leveringsvoorwaarden).

 

 

© Pro Podotherapie.